Promentor uutiskirje 10-2014
TULOSSA UUSIA KURSSEJA
Promentorin ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun yhteistyönä tuotetaan liikeviestintää neljälle eri kielelle. Englanti ja venäjä ovat jo valmistuneet. Ruotsinkielinen liikeviestintä valmistuu joulukuussa 2014. Se on käytännönläheinen ja monipuolinen ohjelma, joka on tarkoitettu sekä itseopiskeluun että opettajajohtoiseen työskentelyyn. Ohjelma sopii ruotsin liikeviestintää opettavien oppilaitosten ja yritysten käyttöön. Ensi vuonna paketti täydentyy vielä kiinankielisellä liikeviestinnällä.
Saksaa vaihto-opiskelijoille on työstetty yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa. Se on erityisesti taidealan opiskelijoille suunnattu kielikurssi, jonka avulla voi harjoitella saksankielistä vuorovaikutusta opiskelijavaihtoon liittyvissä tilanteissa. Kurssi sisältää myös paljon yleiskieltä. Kurssi valmistuu loka-marraskuussa 2014.
English for Musicians -kurssi tehdään yhteistyössä Tapiolan lukion kanssa. Musiikin englannin kurssi on keskitason kielikurssi opiskelijoille ja musiikin alalla toimiville. Alan erikoissanastoa opitaan dialogien, tekstien ja interaktiivisten tehtävien kautta. Kurssi valmistuu niin ikään loka-marraskuussa.
[separator top=”20″ style=”dotted”]
Kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivät Rovaniemellä
Promentor on mukana Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivillä 13.–14.11.2014 Rovaniemellä!
Tervetuloa kuulemaan Promentorin esitys Teknologiasta hyödyt kieltenopetukseen torstaina 13.11. klo 15–15.30. Samana päivänä ohjelmassa ovat myös HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opettajien esitykset Promentorin kanssa yhteistyössä tuotetun digitaalisen materiaalin käyttöönotosta.
[separator top=”20″ style=”dotted”]
Suomen Verkko-Opistossa tapahtuu…
Opettaja bloggaa – kahden webinaarin sarja
Blogit tarjoavat moninaisia mahdollisuuksia muun muassa tiedottamiseen, oppimispäiväkirjan pitämiseen, oppilaanohjaukseen, yhdessä oppimiseen ja jopa verkkosivun pitämiseen. Blogi on helppo perustaa, mutta sen käyttö edellyttää tietoa sen käytön mahdollisuuksista, hyvistä käytännöistä ja monista asetuksista, joita blogissa voi tehdä.
Tässä kaksiosaisessa koulutuksessa käydään läpi blogin käyttömahdollisuudet, perustaminen, perusasetusten määrittäminen ja blogikirjoitusten julkaiseminen ja kommentointi. Lisäksi tutustutaan muutamaan opetuksen kannalta olennaiseen teemaan kuten blogin julkisuuteen, suojaamiseen ja tietoturvaan. Kokonaisuus koostuu kahdesta puolentoista tunnin mittaisesta webinaarista. Webinaareihin sisältyy välitehtävä, josta oppija saa henkilökohtaisen palautteen.
Koulutuksen ajankohta: 30.10. ja 13.11.2014 klo 14.30–16
Paikka: Virtuaalikoulutuksena, jolloin osallistuja tarvitsee PC:n/MACin, nettiyhteyden ja (mikrofonilliset) kuulokkeet
Hinta: Kaksi webinaari yht. 120 € + alv. Huom. Webinaarit toteutetaan, jos osallistujia on 8 tai enemmän.
Suuri tulevaisuuskeskustelu -paneeli
Suuri tulevaisuuskeskustelu -paneeli on jatkoa huhtikuun tilaisuudelle teemalla:
· Millaista opettajan työ tulee olemaan viiden vuoden päästä?
· Onko digitaalisuus osa sitä?
· Jos on, niin missä mittakaavassa?
· Miksi opettajat ovat edelleen aika arkoja käyttämään digitaalisia oppimateriaaleja?
Panelisteiksi ovat varmistuneet Jouni Kangasniemi, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Piia Simpanen, Teknologiateollisuus ry, Mikko Jordman, Nurmijärven lukion rehtori ja Juha Telkkinen, Suomen Verkko-Opisto.
Paneelin vetäjänä toimii Reidar Wasenius, joka on mm. kokenut kouluttaja ja valmentaja, kolmikielinen esiintyjä ja moderaattori, toimittaja, kirjailija ja Aivobic-ohjaaja. Tilaisuuden aluksi onkin luvassa taatusti virkistävää Aivobic-treeniä!
Missä? Helsingin työväenopiston juhlasali (Helsinginkatu 26) tai etäyhteyden välityksellä
Milloin? Perjantaina 21.11.2014 klo 13–15.45. Kahvitilaisuus klo 16-17
ILMOITTAUDU TAPAHTUMIIN www.suomenverkko-opisto.fi/ilmoittautuminen
[separator top=”20″ style=”dotted”]